Και κάθεσαι και θωρείς την στοίβα απο τα χαστούκια που γενναιόδωρα σου χάρισε η ζωή .. Στέκεσαι με αυστηρό και συνάμα  γεμάτο απελπισία ύφος ,  σαν να θωρείς την στοίβα με τα ασιδέρωτα που εύχεσαι ιδανικά με ένα μαγικό ραβδί να μπούν όλα στη θέση τους. 

Και σκέφτεσαι..σκέφτεσαι.. "Λές να ήταν το τελευταίο;"  "Κι αν όχι;"

Τί κι αν δεν ήταν;! Μη φοβάσαι! Εχεις παλέψει με δράκους και φωτιές. Εχεις πολεμήσει άγρια θηρία. Εχεις ριχτεί σε έναν αγώνα επιβίωσης απο κάθε τι που με μανία ήθελε να ρουφήξει  τη νιοτη σου.

Ο,τι πήραν, πήραν βρε αδερφέ! Κράτα μόνο τα θετικά. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Πάντα όμως σου δίνει δεύτερη ευκαιρία. Αρπαξε τη και προχώρα.

Ζύγισε τα πράγματα. Τα θετικά που πήρες αρκούν απο μόνα τους να σου χαράξουν ευτυχισμένους δρόμους.

Βγήκες πιο σοφός ανθρωπος. Εκανες το μεγαλύτερο ξεσκαρτάρισμα ανθρώπων και επιτέλους κατάλαβες και έβαλες στα σωστά πρόσωπα τις ταμπελίτσες του "φίλου", του "γνωστού", του "απο μακριά και αγαπημένοι" και τέλος του "μακριά και στον αγύριστο"!!

Και σε όλο αυτό το ξεκαθαρισμα και τον επαναπροσδιορισμό του ασφαλούς και γεμάτου αγάπη περίγυρού σου, αισθάνεσαι πιο δυνατός απο ποτέ. 

Κι αυτό γιατί..όλα τα άσχημα παύουν να έχουν γιγάντια όψη όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους να τα μοιραστείς. 

Αξιολόγησε λοιπόν σωστά τους δικούς σου ανθρώπους. Δώσε τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά και στην καθημερινότητά σου. Και κάνε τους κομμάτι της ανησυχίας σου. Μην κλείνεσαι άλλο στο καβούκι σου. Είναι αυτοί που δε θα σε κρίνουν αλλά θα σου απλώσουν το χέρι δίχως ανταλλάγματα. 

Και είναι αυτοί που θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της χαράς σου και θα σε πιάσουν απο το χέρι για να σύρετε τον πιο χαρούμενο και ζωηρό χορό ξορκίζοντας με τα γέλια σας κάθε κακό.

Γιατι τί θέλει η ζωή; Οικογένεια, καλούς φίλους, πολλές μικρές μα δυνατές στιγμές και τρελό χορό!!

Η επιλογή είναι δική σου..

MoniaMakri